неділя, 25 вересня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть бути провокації: що відбувається на кордоні з Білоруссю

Можуть бути провокації: що відбувається на кордоні з Білоруссю
Прикордонники надійно охороняють кордон з Білоруссю. ФОТО: ДПСУ

Провокацій на кордоні з Білоруссю поки немає. Але до цього напрямку прикута особлива увага прикордонників.

Робимо все можливе, щоб укріпити цей напрямок, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"На цей час ситуація стабільна. Всі сили безпеки й оборони нашої країни контролюють лінію кордону, прикордоння. І роблять усе, щоб укріпити цей напрямок, адже ми добре розуміємо, що Білорусь підтримує Росію у війні проти нашої країни", – сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про мобілізацію в Білорусі

Не відкидають, що підрозділи збройних сил Білорусі можуть зайти на територію України або створити провокації, додав спікер.

"Тому всі сили оборони – прикордонники, ЗСУ й нацгвардійці – на своїх місцях на цьому напрямку, щоб контролювати ситуацію і не допустити провокацій чи вторгнення", – додав Демченко.

Країна-поплічник російського агресора Білорусь заявила, що нібито непричетна до нападу РФ на Україну. Мінськ побажав виступити посередником на переговорах України з РФ.

Водночас Білорусь вимагає враховувати якісь її "інтереси", заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в ООН

Зараз ви читаєте новину «Можуть бути провокації: що відбувається на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі