пʼятниця, 30 грудня 2022 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть бути нові наступи, не треба недооцінювати Росію – Столтенберґ

Можуть бути нові наступи, не треба недооцінювати Росію – Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ попередив, що Росія непередбачувана. Фото: eastnews.ua

Потрібно бути готовими до можливих довгострокових наступів російських окупантів.

Росія не змінила мету, заради якої вона розв'язала загарбницьку війну проти України. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю DPA.

Президент Росії Володимир Путін намагається здобути контроль над Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов заявив про глухий кут у війні – ISW не погоджується з цим

Росія мобілізувала багато нових військ, у тому числі й навчених.

"Вони продемонстрували готовність зазнавати болісних втрат, і вони звертаються до інших авторитарних режимів, включаючи Іран, щоб отримати більше боєприпасів і більше зброї. Це ще не кінець. Війни непередбачувані, але ми повинні готуватися до довгострокових і нових російських наступів. Ми не повинні недооцінювати Росію", – сказав Столтенберґ.

Авіація Сил оборони протягом попередньої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння, військової техніки ворога, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Українські підрозділи ракетних військ та артилерії уразили п'ять пунктів управління, п'ять районів зосередження живої сили й склад боєприпасів російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Можуть бути нові наступи, не треба недооцінювати Росію – Столтенберґ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі