пʼятниця, 11 жовтня 2024 09:57

Можна обрати місце служби: у ТЦК назвали альтернативу мобілізації

Можна обрати місце служби: у ТЦК назвали альтернативу мобілізації
Альтернативою мобілізації у ТЦК називають контрактну службу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Служба у ЗСУ за контрактом може бути альтернативою мобілізації.

Вона має низку переваг, зокрема, можливість самостійно обирати місце проходження служби. Про це розповів начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського обласного ТЦК та СП Сергій Шахлевіч, повідомляє Mukachevo.net.

За його словами, контрактники можуть навіть змінювати професію завдяки діючим навчальним центрам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обурився 1,5 мільйоном заброньованих від мобілізації - ЗМІ

"Ті, хто не чекає повістки, самі можуть обирати військову частину, яка подобається. Адже військова служба по мобілізації, де є державний розподіл, такого запропонувати не може. Контрактники не тільки обирають стабільне грошове забезпечення, і забезпечення всім необхідним. Людина там знаходить побратимів, посестер", - сказав Шахлевіч.

Він наголосив, що контрактники мають можливість служити у тилових підрозділах або у частинах спеціального транспорту.

"Підписання контракту зі Збройними силами України відкриває перед майбутніми військовими більше можливостей, ніж призов за мобілізацією. Окрім можливості самому обирати фах і підрозділ, в якому є бажання служити, держава також забезпечує певні соціальні гарантії контрактнику та його родині, - зазначив Шахлевіч.

При цьому представник ТЦК запевнив, що побоювання не потрапити до обраної військової частини є "передчасними". Підкреслив, що військова частина надає рекомендаційний лист, за яким контрактник скеровується саме до обраної ним частини.

Укрпошта вже передала у доставку понад 20 тис. повісток військовозобов'язаним.

Кабінет міністрів ухвалив зміни до правил надання послуг поштового зв'язку. Йдеться про процедуру доставки і вручення повісток. Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату.

Зараз ви читаєте новину «Можна обрати місце служби: у ТЦК назвали альтернативу мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі