пʼятниця, 18 серпня 2023 12:31

Може призвести до великої трагедії: Подоляка обурила заява голови канцелярії НАТО

Може призвести до великої трагедії: Подоляка обурила заява голови канцелярії НАТО
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк обурився заявою голови канцелярії НАТО Стіана Йенсена. Фото: gettyimages.com

Заява голови канцелярії НАТО Стіана Йенсена про ймовірність здачі частини територій України Росії в обмін на членство в Альянсі може призвести до великої трагедії.

Це слова, "які не випадково вирвалися", вважає радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Про це він сказав у коментарі телеканалу FreeДом.

За словами Подоляка, це "не невинна заява".

"Мене дуже напружує, а що значить "людина вибачилася"? Він по суті практично відкрито сказав, що ця війна повинна завершитися програшем України. І після цього виходить і каже: "Ну, вибачте, я тут трошки помилився", ‒ сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, чому війна затягується

Радник керівника ОП при цьому не стримував емоцій. За його словами, незважаючи на проросійське лобі, з 2014 року РФ не вдавалося юридично зафіксувати окуповані українські території.

"І зараз ця людина навмисне виходить і прямо говорить: "Давайте юридично зафіксуємо за Росією поцуплені території, рясно политі кров'ю українців". Вас влаштовує, що ця людина вибачається і робить вигляд: "Ні, ми тут пожартували, ми випадково"? Набагато небезпечніше насправді це все виглядає", ‒ зазначив Подоляк.

На його думку, заява Йенсена показала Росії, що на Заході є думка, що Україну можна дотиснути, знизити інтенсивність війни, перетворивши її на затяжний конфлікт.

"Це не невинна заява, це заява, яка може призвести до великої трагедії", ‒ додав Подоляк.

15 серпня керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити у НАТО в обмін на "відмову" від частини своєї території.

Такі розмови є абсолютно неприйнятними, відреагували у Міністерстві закордонних справ України. Пізніше Єнссен назвав свою заяву помилкою.

Зараз ви читаєте новину «Може призвести до великої трагедії: Подоляка обурила заява голови канцелярії НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі