четвер, 05 листопада 2020 10:51

МОЗ пропонує визначити новий показник у червоній зоні

МОЗ пропонує визначити новий показник у червоній зоні
МОЗ буде пропонувати встановити певні обмеження в червоній зоні карантину. Фото:pixabay

Новий показник для червоної зони карантину збирається запровадити Міністерство охорони здоров'я.

Причиною цього стала кількість позитивних тестів на коронавірус, заявив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він стверджує, що МОЗ пропонуватиме встановити певні обмеження в червоній зоні карантину. В Україні раніше обговорювали посилення карантину і перелік обмежень, котрі визначали центральна і місцева влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд інфікувань і одужань: статистика коронавірусу в Україні

"Сьогодні ми пропонуємо запровадити додатковий показник. Якщо, окрім 320 на 100 тисяч населення захворюваність перевищує і територія переходить у червоний рівень, і на цій території показник тестування позитивних результатів перевищує 20 відсотків усіх відсотків протестованих, то ми пропонуємо обмежити і не дозволяти вибирати з цього переліку протиепідеміологічні обмеження, а застосовувати повністю весь перелік", - заявив він.

За словами Ляшка, в Україні цей показник становить 19%. Втім, є регіони, в яких він - 42%.

У червоні зоні пропонують дозволити роботу магазинів з 7:00 до 20:00.

Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме посилити карантинні обмеження. Йдеться про повну заборону масових заходів, заборону роботи спорт-комплексів і басейнів, а в ТРЦ дозволити працювати лише магазинам. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ пропонує визначити новий показник у червоній зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі