субота, 06 березня 2021 13:52

МОЗ хоче оштрафувати компанію-постачальника через затримку китайської вакцини

МОЗ хоче оштрафувати компанію-постачальника через затримку китайської вакцини
МОЗ хоче оштрафувати "Лекхім" через затримку постачання китайської вакцини Sinovac. Фото: unsplash

У Міністерстві охорони здоров'я хочуть оштрафувати фармацевтичну компанію "Лекхім", яка була повинна постачати до України китайську вакцину проти коронавірусу. Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко зауважив, що компанія "не дотримується встановлених термінів" постачання вакцини. За це в контракті передбачені штрафи.

Про це пише Reuters з посиланням на Іващенка.

Препарат Sinovac зареєстрували в Китаї ще 6 лютого. Компанія-постачальник мала доставити перші 700 тис. доз вакцини в Україну до 7 березня. Зараз "Лекхім" планує поставити 1-шу партію вакцини до 15 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки Covid-вакцина коштуватиме у приватних клініках

Іващенко стверджує, що зараз МОЗ може оштрафувати компанію на суму в 0,1% від вартості вантажу за щоденну затримку.

30 грудня 2020 року в уряді повідомили, що Україна повинна отримати 1,9 млн доз китайської вакцини Sinovac. Через деякий час стало відомо, що постачанням препарату в Україну буде займатися приватна група компаній "Лекхім". 6 лютого в Китаї схвалили вакцину від коронавірусу компанії Sinovac Biotech. Це 2-га вакцина, яка отримала схвалення китайського регулятора.

Згодом до видання Reuters потрапив лист компанії "Лекхім". У ньому компанія просить дозволу в уряду перенести 1-шу поставку на квітень. Проблема виникла через затримку з боку регулювальних органів. Йдеться про запізніле рішення Китаю щодо схвалення вакцин.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ хоче оштрафувати компанію-постачальника через затримку китайської вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі