пʼятниця, 06 жовтня 2017 19:50

Москва відреагувала на накладені на російських артистів обмеження

Москва відреагувала на накладені на російських артистів обмеження
Росія розкритикувала закон. Фото: "Военное обозрение"

Министерство закордонних справ Росії засудило закон України, який обмежує артистів із Росії.

"З жалем дізналися про те, що Верховна Рада України 5 жовтня схвалила внесення змін до закону "Про гастрольну діяльність в Україні". У разі вступу в силу, закон суттєво обмежить можливості проведення в країні гастролей російських артистів. Дозвіл на відвідування території України буде видаватися за підсумками проведення Службою безпеки України експертизи на предмет того, чи не є виконавець з Росії "загрозу національній безпеці України", - повідомляють у коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики призначили Кобзона на нову посаду

"У своєму антиросійському запалі СБУ дійшла до того, що днями ініціювала введення кримінальної відповідальності для українських чиновників за відвідування Росії. Відповідною статтею пропонується доповнити Кримінальний кодекс України. Як сказав великий російський поет М. Ю. Лермонтов, якого не гребує цитувати П. Порошенко: "Все це було б смішно, коли б не було так сумно...". Сумно, що колись дружній країні стало "доброю" традицією, не рахуючись з інтересами власного народу, вести шалену боротьбу з усім російським - мова, друкована продукція, телебачення, радіо, преса, Інтернет-сайти. Тепер в цьому ряду - артисти. Що далі? Дійде до того, що саме слово "Росія" виявиться під забороною?" - кажуть у міністерстві.

"Старанне культивування образу ворога в особі Росії в спробі прикрити неспроможність вирішувати нагальні проблеми країни, свідчить про неготовність українського керівництва займатися своїми прямими обов'язками - працювати на благо українського народу", - підсумували вони.

Верховна Рада підтримала зміни до законодавства, за якими російські виконавці зможуть гастролювати в Україні лише після узгодження зі Службою безпеки України. 232 народних депутати з третього разу проголосували за зміни до закону "Про гастрольні заходи в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Москва відреагувала на накладені на російських артистів обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі