понеділок, 20 серпня 2018 15:44

Московський патріархат зігнав дітей співати під портретом російського царя
5

У селі Онишківці на Рівненщині церковники Московського патріархату організували фестиваль до 100-річчя сім'ї російського царя Миколи ІІ.

Світлини з'явилися на сайті Рівненської єпархії УПЦ МП.

Згідно повідомлення, фестиваль проводили 7 серпня із залученням дитячих хорів "у присутності митрополита Варфоломія, єпископа Пимена, матушки ігумені Михаїли та гостей зі столиці, Дніпропетровщини, Львівщини, Полтавщини".

На фото діти стоять під вивішеними портретами російського царя та його родини.

"Культ царської сім'ї Романових на масових заходах із дітьми - щось новеньке для нашої публіки, - пише у Facebook офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик. - Не сумніваюсь, що це систематична робота, просто назовні вилізло вперше. Свіжа ілюстрація ще однієї скрєпи, яку РПЦ активно насаджує по Україні ще з 2000-х. Рівненщина - ще той заповідник МП у регіоні, особливо на півночі. А село Онишківці, де 22 хори бідних дітей змусили співати під портретом Ніколая ІІ на "100-річчя царської сім'ї", знаходиться під боком у Почаївської Лаври. Ну а це вже повноцінний Генштаб МП на Західній Україні. Причому саме Почаївська Лавра є основним розсадником за релігійними мірками "свіжого" православного "культу мученика царя Ніколая ІІ", у який записалась Поклонська і ще купа навіжених у РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попів Московського патріархату вигнали з військової академії

У Києво-Печерській лаврі видали фотоальбом з подякою президенту РФ.

Серед благодійників храму вказали російського президента Володимира Путіна, екс-прем'єр-міністра України Миколу Азарова, колишніх міністрів Дмитра Саламатіна, Юрія Бойка, Едуарда Ставицького, Миколи Злочевського. Окрім них, до списку добродійників увійшов і Віктор Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат зігнав дітей співати під портретом російського царя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі