понеділок, 23 березня 2009 09:54

Московський Патріарх знайшов позитивні сторони в кризі

Московський Патріарх знайшов позитивні сторони в кризі
Світова фінансова криза відбивається на церкві в тих же пропорціях, що і на державі, заявив Патріарх Московський та всієї Русі Кирило.

"Як ми ще не відчуваємо всього болю кризи, так і Церква її не відчуває, але повинні готуватися до часів, коли може істотно скоротитися фінансування церковних програм, - відзначив Кирило. - Хоча церкві не звикати до труднощів, що набагато перевищують ті, що випали на наше суспільство та Церкву зараз".

"Криза - це не тільки прокляття, але і благословення, - продовжив Патріарх. - Вона примушує багато що переосмислювати, задуматися. Криза може допомогти людям виробити правильне ставлення до праці. Ми повинні добре навчитися працювати для того, щоб будувати своє благополуччя", - сказав він.

Патріарх Кирило вважає, що "з кризи ми повинні вийти не ослабленими, а сильними". "Нам Бог дає зараз шанс, у нас є здатність подолати труднощі, не впасти в істерику. Ми станемо сильними, якщо зробимо правильні висновки з кризи - і влада, і всі люди", - заявляє глава Російської Православної Церкви.

За матеріалами "Вести.Ru", Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Московський Патріарх знайшов позитивні сторони в кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі