понеділок, 29 жовтня 2007 13:40

Московські міліціонери проведуть до 7 років у в"язниці за побиття студента

Студента після незаконного обшуку в його квартирі доправили у відділення, де побиттям примушували зізнатися в пограбуванні кіоску. Нагатінський суд Москви засудив до ув"язнення на термін від п"яти з половиною до семи років міліціонерів, визнаних винними в побитті в 2004 році студента Московського інженерно-фізичного інституту Дмитра Носкова.

Трьох співробітників міліції було взято під варту відразу після оголошення вироку.

"Суд визнає повністю доведеною провину колишнього начальника четвертої оперативно-розшукової частини УВС Південного округу майора Олени Волчкової та двох оперуповноважених Юрія Попова і Костянтина Пухова за статтею 286 КК Росії – "Перевищення посадових повноважень із застосуванням насильства", - йдеться у вироку. На думку судді, троє фігурантів справи повинні відбувати покарання в колонії загального режиму.

Суд засудив Волчкову до семи років позбавлення волі, Попова - до шести, а Пухова - до п"яти з половиною. Крім того, суд ухвалив стягнути з обвинувачених 120 тисяч рублів на користь потерпілого.

Згідно з матеріалами справи, в квартиру Дмитра Носкова подзвонили співробітники міліції і, коли той відкрив двері, відштовхнули його й увійшли до квартири, де почали обшук без пред"явлення необхідних для цього документів.

Потім міліціонери доправили студента у відділ внутрішніх справ, де йому повідомили, що він підозрюється в пограбуванні торгового кіоска. За словами потерпілого, на нього наділи наручники і почали бити руками, ногами і гумовою палицею. Лікарі зафіксували у потерпілого струс головного мозку, забої м"яких тканин обличчя, численні тілесні ушкодження. Міліціонери свою провину не визнають і говорять, що студент вигадав всю цю історію, передає Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Московські міліціонери проведуть до 7 років у в"язниці за побиття студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі