пʼятниця, 04 жовтня 2024 16:13

Мобілізація спричинила нестачу водіїв у транспортно-логістичній сфері - Деркач

Мобілізація спричинила нестачу водіїв у транспортно-логістичній сфері - Деркач
Мобілізація спричинила нестачу водіїв у транспортно-логістичній сфері - Сергій Деркач. Фото: ukrpublic.com

В Україні через мобілізацію дефіцит водіїв у транспортно-логістичній сфері становить до 25%, а у сфері міських пасажирських перевезень - до 30%.

"25 відсотків дефіцит водіїв фур - це попередня цифра, яку ми зібрали з перевізників та логістичних компаній. У деяких компаніях вона сягає навіть понад 50 відсотків, тому що це питання мобілізації. У цифрах це близько 30 тис. водіїв, які потрібні як водії вантажного транспорту", - заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач на презентації пілотного проєкту з підготовки жінок-водіїв фур, пише "Інтерфакс-Україна".

У сфері громадського пасажирського транспорту не вистачає близько 30% водіїв - це шість тис. із 14 тис. необхідних галузі фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінили термін явки до ТЦК за повісткою

Компанії, які мають транспортні підрозділи у своїй структурі, самостійно навчають жінок, які бажають працювати водіями вантажних автомобілів, зазначив Деркач.

Наразі міністерство та Фундація інституційного розвитку за підтримки USAID створює проєкт із підготовки жінок-дальнобійниць.

До участі у проєкті вже залучено 100 учасниць із 1000 тих, хто подав анкети.

"Ми не прагнули цим проєктом закрити всі вакансії. Розуміємо, що глобально цю ситуацію не вирішити. Проєкт має змінити сприйняття жінки за кермом вантажного автомобіля в очах роботодавців - показати, що це можливо і може бути виходом із ситуації", - зауважив заступник міністра.

"Ось на це треба звернути увагу - набір людей, правильних, не просто всіх підряд. Найбільша проблема - ми набираємо всіх підряд, у нас велика армія, а на полі бою нікого немає, бо набираємо обмежено придатних", - сказав каже Костенко.

Якщо ж мобілізацію в Україні надалі будуть "спускати на гальмах", то скоро вона "піде в мінус", додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація спричинила нестачу водіїв у транспортно-логістичній сфері - Деркач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі