понеділок, 27 квітня 2009 14:31

МНС закликає туристів, які їдуть до Криму на травневі свята, реєструватися

МНС закликає туристів, які їдуть до Криму на травневі свята, реєструватися

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій закликає туристичні групи, які їдуть до Криму на травневі свята, зареєструватися в гірських пошуково-рятувальних підрозділах.

Як повідомили в кримському управлінні МНС, працівники спеціалізованих служб ознайомлять туристів з особливостями місцевості і дадуть метеозведення. "На півострові часто бувають зсуви, обвали, селеві потоки та багато інших непередбачених надзвичайних ситуацій", - підкреслили в МНС.

Реєстрація туристів - безкоштовна.

Зокрема, можна зареєструватися в штабі Кримського гірського пошуково-рятувального загону МНС України.

Його контакти: адреса - Сімферополь, вул. Кечкеметська, 103; телефон - 8 (0652) 57-90-91, електронна пошта[email protected].

Рятувальники закликають туристів дотримуватися правил поведінки у гірській місцевості.

Якщо відпочиваючі заблукали в лісі чи горах, необхідно телефонувати за номером 101.

"Постарайтеся описати оперативному черговому, де ви перебуваєте, чи потрібна медична допомога. Обов"язково продиктуйте кілька номерів мобільних телефонів, які є в групі. З вами зв"яжуться рятувальники", - говорять бійці МНС.

У пожежонебезпечний період рух туристичних та екскурсійних груп дозволяється тільки під керівництвом екскурсоводів або інструкторів туризму, що пройшли спецінструктаж за правилами пожежної безпеки в територіальних підрозділах кримського управління МНС.

Під час відпочинку поблизу водойм заборонено купатися у непризначених для цього місцях. Не можна купатися у воді людям у нетверезому стані.

Особливу увагу потрібно звернути на безпеку дітей.

Як повідомлялося, на початку квітня в Криму на плато Ай-Петрі заблукали дві туристки. Рятувальникам вдалося їх знайти.

За матеріалами УНІАН, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «МНС закликає туристів, які їдуть до Криму на травневі свята, реєструватися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі