вівторок, 20 березня 2007 16:49

Міжнародних работоргівців заарештували у Харкові

Прокуратура Харківської області передала до суду кримінальну справу відносно міжнародного злочинного угруповання, яке продавало людей у сексуальне рабство.

Як повідомив старший прокурор обласної прокуратури Анатолій Лавріков, обвинувачувальний висновок затвердили у кримінальній справі, яку порушили за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (здирство з насильством, небезпечним для життя або здоров"я особи).

За інформацією старшого прокурора, в ході досудового слідства викрили четверо учасників злочинного угруповання з ознаками організованості, з міжнародними зв"язками. Двоє з них – жителі Харківської області, один з них – організатор, раніше тричі судимий. Ще двоє – громадяни Росії, москвичі, теж раніше судимі. Усі четверо безробітні. Встановлено також, що впродовж 2001–2005 рр. вони займалися сутенерством і торгівлею людьми з метою їх сексуальної експлуатації. Слідство встановило, що злочинне угруповання скоїло одинадцять злочинів.

Організатора угруповання тримають під вартою в слідчому ізоляторі.

За подібні злочини закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародних работоргівців заарештували у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі