середа, 07 лютого 2018 13:35

Світ фактично визнав Росію великим злочинним угрупованням - експерт

Світ фактично визнав Росію великим злочинним угрупованням - експерт
Євген Дикий: Як тільки ми знімемо з себе ярмо феодалізму - ми перейдемо в іншу вагову категорію. / Фото: YouTube Gazeta.ua

Слабкість і сила України у війні з Росією – це одне і те саме, як би парадоксально це не звучало.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів Євген Дикий, публіцист колишній командир взводу батальйону "Айдар".

"Нашою головною сильною стороною є те, наскільки ми відмінні від Російської Федерації. Це не просто етнічний чи мовний конфлікт. Це конфлікт двох різних систем буття, різних суспільств. Таким чином нам вдається мобілізовувати всіх, хто розуміє цінність свободи", - сказав він.

Сильна сторона РФ в тому, що вона абсолютно не соромиться відверто брехати, вважає експерт.

"На короткій дистанції це дає їм великі переваги. На довшій виграємо ми, тому що найчастіше намагаємось притримуватись правди. Найбільша наша помилка – це спроби дзеркально відповідати і теж опускатися до брехні. На фейковому полі ми стовідсотково програємо Росії, бо для них воно базове, це їх методи. Поки ми, зціпивши зуби, переносимо короткотривалі проблеми з російськими фейками, але самі тримаємось правди, ми виграємо", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до великої війни - Ярош

Найбільшою проблемою, яку Україні треба вирішувати, Євген Дикий називає корупцію.

"Вона впливає і на перебіг війни, і на життя в тилу. Ми досягли дуже серйозних успіхів на зовнішньому фронті. Там хлопці і дівчата вже не напружуючись стримують російську навалу. Водночас зараз ми дійшли до тієї межі, коли далі прикривати війною те, що державний апарат прогнив, вже неможливо. Навіть війна вже цього не списує. Нам потрібний ривок в тилу. Якщо ми зможемо відкрити повноцінний фронт боротьби проти корупції, це буде наше найбільше досягнення. Якщо цього не станеться, прогнилий тил потягне за собою програш і в зовнішній війні. Корупція – це 90 відсотків усіх проблем у нашій державі. Олігархічна феодальна Україна ніколи не переможе "КГБешну" феодальну Росію. Європейська буржуазна Україна, позбавлена ярма олігархів, приречена на перемогу. Як тільки ми знімемо з себе ярмо феодалізму - ми перейдемо в іншу вагову категорію. І єдине, що лишиться Росії - це атака ядерною бомбою. По іншому вона не зможе протистояти Україні", - наголошує публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт попередив, що Путін може забрати собі Балкани

На думку експерта за чотири роки війни з Україною Росія взагалі не стала сильнішою:

"Вона трохи краще навчилася воювати на зовнішньому фронті. В Кремлі добре засвоїли, як можна з середини розвалювати європейські інститути, користуючись їх демократичністю. Вони доклалися і до обрання Трампа, і до виходу Великої Британії зі складу ЄС. Водночас, російська економіка знаходиться на межі колапсу. Вона якось підтримується за рахунок високих цін на нафту. Але їх середній клас остаточно додушений, аби компенсувати олігархам втрати від санкцій. Щоб вони там не казали, але санкції бють по них дуже сильно. Це в першу чергу втрата доступу до високих технологій".

"Американський санкційний список, який вже оприлюднили, говорить про багато. Росіяни зараз підвішені на гачку. Вони страшенно нервують, тому що одним натиском кнопки може бути конфісковано за різними оцінками від $500 млрд до $3 трлн. Ці гроші вже помітили, як токсичні. І росіяни зараз щодня втрачають мільярди, бо інвестори припиняють з ними працювати, адже це стає небезпечним. Їх гроші прирівняли до грошей наркомафії. В цей список включили навіть їхнього міністра МЗС Лаврова. За міжнародними правилами, дипломати є недоторканими. Його присутність в списку красномовно говорить про ставлення до Росії у світі. Вона вся фактично визнана великим злочинним угрупованням", - додає Євген Дикий.

Наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.
У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Світ фактично визнав Росію великим злочинним угрупованням - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі