вівторок, 16 серпня 2022 23:10

МОЗ пояснило, де можуть щепитися ВПО в Україні

Внутрішньо переміщені особи в Україні можуть щепитись самі і дітей у державних медичних закладах населених пунктів, де вони перебувають.

Підписувати декларацію з місцевим лікарем для цього не потрібно. Про це нагадала пресслужба Міністерства охорони здоров'я, оприлюднивши календар профілактичних щеплень.

Автор: facebook.com/moz.ukr
  Календар профілактичних щеплень
Календар профілактичних щеплень

"В умовах війни дуже важливо вчасно вакцинувати дітей та дорослих від інфекційних хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень. Також надолужити пропущені щеплення, щойно це стає можливим", – підкреслили в МОЗ.

Зазначається, що у всіх "відносно безпечних" регіонах України всі необхідні вакцини мають бути в наявності. Якщо у вашому медзакладі немає вакцини, МОЗ радить звернутися до головного лікаря медзакладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, ​​до яких лікарів можна звертатись без електронного направлення

Якщо він не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров'я у вашій області.

Якщо не вдалося владнати ситуацію, зверніться до контакт-центру відомства за номером 0(800) 60 20 19.

В Україні дозволили другу бустерну дозу Covid-вакцини всім людям віком від 60 років, а також віком 18–59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу Covid-19. Для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину. В Україні зараз це Comirnaty/Pfizer, повідомило МОЗ.

Її рекомендують робити з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози для декількох груп населення.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ пояснило, де можуть щепитися ВПО в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі