понеділок, 05 жовтня 2020 07:21

Міністр розповів, чи повернеться Україна до тотального карантину

Міністр розповів, чи повернеться Україна до тотального карантину
Нового тотального карантину в країні через поширення коронавірусу поки не буде. Фото: unian.ua

Нового тотального карантину в країні через поширення коронавірусу поки не буде.

Україна житиме в умовах адаптивного карантину. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, коментуючи повернення деяких країн до жорстких обмежень.

"Поки ми діємо в умовах адаптивного карантину. Більш того, ми вже бачимо, що міста і райони, де ми вводили "червоний рівень" епідемічної безпеки і які дотримувалися відповідних правил, у них знижувалася відповідно захворюваність за 14 днів. Ми це відразу бачимо по цифрах", - пояснив міністр, передає "Україна 24".

За словами глави МОЗ, зараз в країні вп'ятеро більше хворих на коронавірус або з підозрою, ніж було в липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві чиновники й освітяни влаштували гуляння без масок

"У нас в середині липня кількість пацієнтів, які одночасно перебувають у лікарнях, становила трохи більше 3500 осіб хворих коронавірусом. На сьогоднішній день у нас хворих або з підозрою - вже більше 16 тисяч, це практично в 5 разів більше. І заповнюється кожен день. У нас є межа", - сказав він.

Основними проблемами пандемії в Україні Степанов назвав можливу нестачу лікарів і ліжко-місць у лікарнях.

"Якщо ми говоримо про ліжка, то у нас на сьогоднішній день відведено 36 тисяч ліжок під хворих на Covid-19. Якщо хворих буде більше - просто нікуди буде їх приймати. Ми ж не можемо, умовно кажучи, не приймати хворих, не надавати допомогу при інсультах тощо. І звичайно, це головне занепокоєння, яке у нас виникає. Тобто ми переобладнаємо систему, ми додаємо ліжка, додаємо кисень, але, вибачте, у нас просто може банально не вистачити лікарів, які в змозі надавати цю медичну допомогу", - сказав міністр.

В Україні оновили карантинні зони. До червоної зони потрапили Тернопіль та Канів Черкаської обл. Обласні центри Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Харків, Хмельницький та Чернівці увійшли до помаранчевої зони. До жовтої зони увійшли інші обласні центри та Київ.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів, чи повернеться Україна до тотального карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі