вівторок, 09 червня 2020 02:22

Міністр культури заступився за фільми за участю "кримнашистів"

Міністр культури заступився за фільми за участю "кримнашистів"
Ткаченко розповів про фільми з "кримнашистами". Фото: 1+1

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що факт заборони в'їзду в Україну іноземного актора не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ця людина була заборонені.

"По-перше я вважаю, що і санкції були введені необгрунтовано. По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту. Я багато разів питав це у керівників минулої влади", - заявив він в ефірі телеканалу "UA: Перший".

Таким чином Ткаченко прокоментував виключення російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці.

На думку міністра, потрібно розрізняти випадки, коли мова йде про артистів, проти яких порушено кримінальні справи - Охлобистіна, Пореченкова і т. і., коли на полицю кладуться сотні годин аудіовізуального продукту, де зіграли "заборонені" актори.

Міністр зазначив, що з цим питанням необхідно розібратися, щоб внесення в такі "чорні списки" було прозорим і зрозумілим.

"На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонений в'їзд не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ці люди були заборонені", - додав Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ткаченко каже про 2 млрд на культуру

У листопаді 2017 року зірку "Сватів" актора Добронравова внесли до "чорного списку" Міністерства культури України, тому серіал на довгий час був заборонений до показу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури заступився за фільми за участю "кримнашистів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі