пʼятниця, 03 липня 2020 02:04

Міністр фінансів про відставку Смолія: "Не бачу підстав для паніки"

Міністр фінансів про відставку Смолія: "Не бачу підстав для паніки"
Міністр фінансів Сергій Марченко: "У нас все в порядку". Фото: 24tv.ua

Відставка голови НБУ Якова Смолія лише тимчасово похитнула економічну ситуацію в країні.

"В нас все в порядку. У нас є макроекономічна стабільність. У нас виконується бюджет. Ми пройшли пікову кризову ситуацію. У нас план надходжень податковий, наприклад, збільшено на 6 мільярдів гривень. Тобто ми говоримо про те, що схеми з ПДВ, які працювали у попередні місяці, вже зараз не працюють. Я з оптимізмом і впевненістю дивлюсь у майбутнє. І немає на сьогоднішній день підстав очікувати, що зміна будь-кого - я підкреслюю! - у керівництві, уряді чи будь-якій державній інституції може вплинути чи розхитати якимось чином ситуацію", – сказав міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

Марченко заявив, що українцям нема про що хвилюватися.

"Я не бачу жодних підстав для паніки і жодних підстав для того, щоб ми сказали, що у нас відбувається щось не так. Ми все зробимо. На сьогоднішній момент закиди на адресу уряду з боку наших опонентів - безпідставні. Жодних підстав сумніватись у тому, що ми профінансуємо дефіцит, виконаємо дохідну частину бюджету, забезпечимо виплату заробітних плат і пенсій, немає. Я вам це чітко гарантую", – завершив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів консультації щодо наступника Смолія

Голова Національного банку Яків Смолій 1 липня написав і подав на ім'я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через "систематичний політичний тиск".

Зараз ви читаєте новину «Міністр фінансів про відставку Смолія: "Не бачу підстав для паніки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі