вівторок, 12 червня 2007 19:47

Міністерство культури підготувало непотрібних кадрів на 13 млн грн

Рахункова палата заявляє про використання Міністерством культури й туризму з порушеннями 12,632 млн гривень бюджетних коштів, виділених міністерству на підготовку кадрів. Про це сказано в повідомленні Рахункової палати.

- З порушеннями чинного законодавства використано 12,632 млн гривень, неефективно - 5,044 млн гривень, - сказано в повідомленні.

За даними палати, чинна в Мінкультури система планування й використання коштів держбюджету на підготовку кадрів не відповідає вимогам законодавства і є неефективною.

"Міністерством культури державне замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою визначалося формально...а це свідчить про відсутність відпрацьованого механізму взаємодії між органами управління освіти, вищими навчальними закладами, центрами зайнятості й органами статистики", - сказано в повідомленні.

Зокрема, за даними Рахункової палати, в 2006 році до ВНЗ Міністерства культури було зараховано 1098 чоловік на спеціальності, які не мають безпосереднього стосунку до сфери культури й мистецтва ("Економіка й підприємництво", "Менеджмент", "Право", "Архітектура"), що становить 18,2% від загальної кількості зарахованих.

За результатами проведеного аудиту Рахункова палата запропонувала Мінкультури привести обсяги підготовки кадрів ВНЗ, які курує міністерство відповідно до потреб економіки й регіональних ринків праці.

Рахункова палата також рекомендувала Мінкультури не допускати фактів зарахування до ВНЗ, які воно курує, студентів у кількості більшій від ліцензійної.

Рахункова палата - підпорядкований Верховній Раді інститут фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство культури підготувало непотрібних кадрів на 13 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі