середа, 04 серпня 2010 15:13

Міліція позичила в підприємця аерошут для пошуків коноплі

Міліція позичила в підприємця аерошут для пошуків коноплі

Прикарпатська міліція для виявлення незаконних посівів коноплі та маку у високогірних районах використовує аерошут.

Аерошутом називають мотовізок з крилом, у перекладі з англійської – парашут з мотором. Він легкий у користуванні й окрім пілота може взяти одного-двох пасажирів.

Як розповів Gazeta.ua керівник CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук, аерошут міліції надає один з приватних підприємців.

Завдяки цьому апарату прикарпатські міліціонери зафіксували близько десятка таких посівів.

Отримані фотографії з висоти пташиного польоту дали можливість працівникам міліції виїхати в ту чи іншу місцину і безпомилково виявити посіви макових рослин.

Загалом цього року в Івано-Франківській області міліція зафіксувала майже 100 фактів незаконного вирощування маку та конопель.

Після отримання висновків експертного дослідження рослин на вміст наркотичної речовини порушено і розслідується 58 кримінальних справ стосовно власників присадибних ділянок і городів, де були виявлені посіви рослин у великій кількості. Загалом знищено понад 52 тисячі макових рослин і 233 рослини конопель.

У Карпатах на аерошутах у безвітряну погоду катають туристів. Вартість 10 хвилин польоту – 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Міліція позичила в підприємця аерошут для пошуків коноплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі