субота, 28 червня 2014 23:55

Михалков просить Путіна звільнити затриманого в Криму режисера Сенцова

Михалков просить Путіна звільнити затриманого в Криму режисера Сенцова
espreso.tv

Голова спілки кінематографістів України Сергій Тримбач попросив президента Росії Володимира Путіна розібратися в ситуації з затриманим українським режисером Олегом Сенцовим, якого російські правоохоронні органи звинувачують у підготовці терактів у Криму і Севастополі.

Відповідну заяву він зробив у ході церемонії закриття Московського міжнародного кінофестивалю. Отримуючи приз за українську актрису Наталку Половинка, яка перемогла в номінації "Краща жіноча роль", Тримбач сказав, що якби у нього була можливість, він би звернувся до президента Путіна з проханням звільнити затриманого режисера. Український представник нагадав, що відомі кінорежисери Європи вже просили звільнити Сенцова.

Президент ММКФ Микита Михалков підтримав колегу.

"Ви чули про бажання глави Спілки кінематографістів України звернутися до Путіна ... Я б хотів приєднатися до цього (звернення) від нашого імені", - сказав Михалков.

Він також висловив підтримку кінематографістам, які "змушені підкорятися політичній ситуації та диктату політики", тим, хто не приїхав на ММКФ з цих причин.

"Культура поза політикою, це художники", - підкреслив Михалков.

"І я сподіваюся, що ми цю солідарність висловимо", - додав він, звертаючись до залу.

Зараз ви читаєте новину «Михалков просить Путіна звільнити затриманого в Криму режисера Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі