четвер, 12 червня 2008 19:57

Михайло Магула писав про рідне село

7 червня у Чернігові поховали журналіста Михайла Магулу, 60 років. Він працював редактором у обласних газетах. Був власкором "Правди України".

— Михайло Кирилович був надзвичайно талановитим журналістом. Колись відправив мене пожити тиждень у ланці трактористок, — розповідає Валентина Меркулова, 55 років. — На 8 березня мені й колезі подарував однакові парасольки. Щоб нікого не образити.

9 березня Михайло Магула відзначив ювілей. Радів, що оформляє пенсію. Вихідними завжди їздив у рідне село — Ленінівку Менського району. Багато писав про нього, людей.

— Привозив нам кислячок, свіжину, яблука, огірки, — згадує Валентина Меркулова. — А в будні щоранку ходив перед роботою на базар у Чернігові. Спілкувався з сільськими бабцями. Знав, що, почім і де купити.

Редакторові Михайлу Магулі колеги писали прохання-вірші. Наприклад, Василь Щербонос ось так: "Я просив відгули у Магули. А Магула їх не віддавав: де ж, Василь Пилипович, ви чули, щоб були в редакції відгули?".

Михайло Кирилович дружив із головою колгоспу села Анисів, Героєм соцпраці Миколою Гармашем. Із ним їздив до Франції. Останнім часом мешкав сам. Діти і онуки живуть окремо.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Магула писав про рідне село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі