пʼятниця, 11 березня 2016 22:25

МЗС закликає Росію перевести Кольченка до камери з нормальними умовами

МЗС закликає Росію перевести Кольченка до камери з нормальними умовами

Міністерство закордонних справ України звернулося до російської сторони з вимогою перевести до камери з нормальними умовами українця Олександра Кольченка, якого незаконно утримують у Росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві нагадали, що Кольченка "під надуманими приводами без будь-яких пояснень перевели до штрафного ізолятора, що є грубим порушенням його прав".

"З метою відновлення порушених прав українця МЗС звернулося до російської сторони з нотою, в якій вимагається забезпечити дотримання прав Кольченка, переведення його до камери з нормальними умовами утримання, вжиття всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів в майбутньому, негайного звільнення та повернення українця на Батьківщину", - сказано у заяві МЗС.

Нагадаємо, 1 березня Кольченка етапували до колонії міста Копейськ на Уралі.

Російська влада звинуватила Кольченка в підпалі офісів "Російської громади Криму" і партії "Єдина Росія" в Сімферополі. Також за даними слідства, він у складі групи на чолі з режисером Олегом Сенцовим готував теракти у Криму. У січні Ростовський суд дав Сенцову 20 років, а Кольченку - до 10 років у колонії строгого режиму.

Зараз ви читаєте новину «МЗС закликає Росію перевести Кольченка до камери з нормальними умовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі