субота, 26 лютого 2022 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Ми вистояли, але бої тривають — Зеленський звернувся до українців

Ми вистояли, але бої тривають — Зеленський звернувся до українців
Президент закликав відключити Росію від SWIFT. Фото: Володимир Зеленський / Instagram

Київ та ключові міста навколо контролюються українською армією.

"Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають", — розпочав своє звернення президент Володимир Зеленський.

"Зруйновані артилерією житлові будинки - це остаточний аргумент для миру, щоб разом із нами зупинити окупаційну навалу", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вивезіть тисячі тіл російських окупантів" - Верещук звернулася до Червоного Хреста

Він додав, що ключовим свідченням підтримки буде членство у ЄС, а також відключення Росії від SWIFT. Зеленський сказав, що продовжуються перемовини з лідерами європейських країн.

Зокрема, президент заявив, що нагороджує посмертно Скакуна Віталія Володимировича званням Героя України. Він ціною свого життя зупинив ворога, підірвавши міст.

Також Зеленський звернувся до росіян, які виступили проти війни та підтримали Україну.

"Чим швидше ви скажете своїй владі, що війну треба зупинити — тим більші ваші люди залишаться живими. Багато хто в Росії шокований підлістю та жорстокістю влади. Дякуємо вам за цю реакцію. Спасибі Дудю, Меладзе та тисячі інших росіян, що їхнє сумління звучить голосно.

Зупиніть тих, хто бреше вам, нам, усьому світу. Ми можемо жити у мирі", — сказав президент.

Щогодини Повітряні сили ЗС України наносять нищівних втрат ворогу.

Тільки протягом першої доби нападу Росії, у повітряних боях противник втратив два винищувачі Су-30СМ. Їх майстерно знищили українські пілоти Су-27

Зараз ви читаєте новину «Ми вистояли, але бої тривають — Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі