середа, 24 вересня 2008 09:45

Метро подорожчає до двох гривень

Метро подорожчає до двох гривень
Сьогодні головне управління по ціновій політиці Київської міськадміністрації запропонує встановити новий тариф на проїзд в столичному метрополітені.

Чиновники пропонують встановити його на рівні 2 гривень. "Управління по ціновій політиці КМДА вже відправила нам рішення: проїзд в метро повинен коштувати дві гривні", - повідомив глава робочої групи і депутат Київради від БЮТ Олександр Зінченко. Проте остаточне рішення - підвищити вартість проїзду чи ні - повинні будуть ухвалити депутати Київради 30 вересня. Якщо вони погодяться з пропозицією мерії, нові тарифи вступлять в дію вже з нового року.

При цьому Зінченко відзначив: депутати вимагатимуть, щоб для пасажирів, які користуються метро постійно, тарифи на проїзд в метро теоретично залишилися на колишньому рівні. Для цього робоча група в Київраді рекомендувала ввести нові проїзні квитки строком на рік. Вартість такого абонемента розраховуватиметься, виходячи з вартості проїзду у розмірі 50 копійок.

Підняти вартість проїзду метрополітен вимушують збитки. Тільки за 2007 рік вони склали 93 мільйони гривень. Київська підземка могла б їх перекрити за рахунок надходжень від реклами. Проте там вважають за краще, щоб прибуток осідав в кишенях у посередників. Розслідування "ДЕЛА" показало: щорічно реклама приносить мінімум 125 мільйонів гривень виручки. Для порівняння: заробіток підземки від реклами в 2007 році склав тільки 12 мільйонів.

Підвищуючи тарифи на проїзд в метрополітені, київська мерія розраховує збільшити відрахування в міську казну від діяльності комунального підприємства. Зараз воно відстає від виконання фінансового плану. За перше півріччя поточного року метрополітен перерахував 6,9 мільярда гривень. Це всього 40% від суми, закладеної в річному плані, повідомляє Деловая Неделя.

Зараз ви читаєте новину «Метро подорожчає до двох гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі