понеділок, 22 жовтня 2007 12:57

Мешканців багатоповерхівки, що вибухнула, поселять у той самий будинок

Зруйновану вибухом побутового газу 10-поверхівку в Дніпропетровську пропонують відремонтувати і знов заселити. Про це заявив представник генпідрядника, президент обласної будівельної асоціації "Дніпро" Станіслав Федоров, пише газета  "Сегодня". "Однозначно демонтують третій та четвертий під"їзди. А щодо першого та другого буде створена спецкомісія. Вона вивчить ступінь пошкодження будинку та після експертизи вирішить, можна чи ні його експлуатувати. Але особисто я вважаю, що ці два під"їзди можна повторно заселити. На даний момент, окрім вибитих шибок, там особливих пошкоджень немає. Та й не можна втрачати так просто 5 тисяч кв.м. житла!", – сказав Федоров.

Велика частина мешканців у шоці від перспективи знов повернутись у рідні стіни. "Не поселимося в цю братську могилу, навіть якщо нам доплатять!" – заявив нам постраждалий Олександр. "Ні за що не пущу мого сина туди, де він втратив однокласників!", — обурилася мешканка першого під"їзду, Наталія Луценко.

Втім, у місті говорять, що в будинок не обов"язково вселятимуть тих, що постраждали. Його можуть після ремонту віддати тим, хто стоїть у черзі на житло.

Нагадаємо, що вибух побутового газу в 10-поверховому будинку N127 по вулиці Мандриківськой стався 13 жовтня. Попередня причина — різке підвищення тиску газу в мережі. Загинули 23 людини, 17 перебувають у лікарнях, 14-річна дівчинка та 72-річна жінка — у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців багатоповерхівки, що вибухнула, поселять у той самий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі