вівторок, 28 липня 2009 18:33

Мерія Полтави заборонила збирати кошти на пам"ятник Мазепі

Мерія Полтави заборонила збирати кошти на пам"ятник Мазепі

У Полтаві відділ громадської безпеки та взаємодії з правоохоронними органами полтавського міськвиконкому заборонив проводити акустичний концерт на Соборному майдані, оскільки це історичне місце.

Як стало відомо, у Полтаві є всього два місця, де можна проводити подібні заходи: на Майдані Незалежності і перед театром ім. Гоголя.

У свою чергу організатори концерту на підтримку встановлення пам"ятника гетьману Івану Мазепі говорять, що концерт відміняти не будуть. Натомість радять на концерт прийти трохи раніше – побоюються, що музикантам можуть перешкоджати.

"Ми знали, що нам намагатимуться перешкоджати, так само як перешкоджали роботам по підготовці до встановлення пам"ятника. Для нас це не є несподіванкою. Нам добре відомо, що міськвиконком забороняє усе що пов"язано з пам"ятником Мазепі. От тільки музиканти - це не ті люди, яким можна заборонити співати і висловлювати свою громадянську позицію. Сьогодні ми маємо намір прийти на Соборний майдан щоб заспівати свої пісні. Ми вільні люди і вважаємо що можемо співати де завгодно і коли завгодно", - заявив лідер гурту "Бавовна" Олексій Логвінов.

Відтак початок концерту запланований сьогодні на 18.00.

За матеріалом proUA

Зараз ви читаєте новину «Мерія Полтави заборонила збирати кошти на пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі