четвер, 01 квітня 2010 15:05

Мер Ужгорода продав єдину в місті бактеріологічну лабораторію

Мер Ужгорода продав єдину в місті бактеріологічну лабораторію

Мерія Ужгорода продала приміщення єдиної бактеріологічної лабораторії. Новий власник будівлі виставив медичний персонал на вулицю.

"Про те, що міська влада продала нас я дізнався у січні із газетної публікації, - розповідає Gazeta.ua головний санітарний лікар Ужгорода Микола Ващенко. – Коли звернувся у мерію, там відповіли, що згоду на продаж дав мій попередник Василь Петричко. Нещодавно до нас прийшов новий власник, показав документи, просить звільнити приміщення".

Будівля лабораторії знаходиться в центральній частині Ужгорода по вулиці Боженка. У цьому приміщенні медустанова працює півстоліття. Поруч розташовані будівля облдержадміністрації та облради, економічний та медичний факультети Ужгородського нацуніверситету, дитяча поліклініка. Площа приміщення 130 квадратних метрів. Їх продали за 530 тисяч гривень.

"Поруч у старовинному будинку продаються однокімнатні квартири по 300-400 тисяч гривень. А тут величезне приміщення продали за таку смішну ціну", - каже Микола Ващенко.

У лабораторії проводять обстеження водопровідної води, змивів у пологових будинках, лікарнях, продуктів харчування з магазинів, дитсадків, шкіл. Микола Ващенко каже, після продажу лабораторії ужгородці будуть вимушені їздити для проведення аналізів до Мукачева чи Львову.

"На даний момент ми маємо 500 угод, укладених з різними підприємствами про проведення лабораторного контролю. Якщо не виконаємо зобов"язань, це призведе до автоматичного закриття цих підприємств".

Два роки тому міська влада продала приміщення токсикологічної лабораторії, що була розташована у центрі Ужгорода на набережній. Медикам пообіцяли нове приміщення та до сих пір не надали. Ужгород лишається єдиним обласним центром України, де немає токсикологічної лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Мер Ужгорода продав єдину в місті бактеріологічну лабораторію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі