четвер, 02 вересня 2010 17:15

Медведєв їв кавун просто з грядки (ФОТО)

Президент РФ Дмитро Медведєв вважає прийнятною ставку кредитування фермерських господарств не більше 10%.

Перед засіданням президії Держради, яке буде присвячено регулюванню внутрішнього продовольчого ринку, Медведєв відвідав низку підприємств АПК Саратовської області, зокрема, побував в колгоспно-фермерському господарстві "Грачине", яке займається вирощуванням зернових і баштанних культур. Тут він спробував місцевих кавунів і поцікавився умовами кредитування фермерських господарств.

Глава господарства розповів президентові РФ про успіхи свого підприємства, зазначивши, що нинішнє посушливе літо несильно позначилося на урожаї баштанних.

Медведєв просто на полі спробував кавун сорту "продюсер". Президент похвалив і місцеві дині, відзначивши, що вони "не гірше узбецьких".

У бесіді з фермером Медведєв поцікавився, під який відсоток вдається йому брати кредити. Той відповів, що приблизно під 19%.

Глава Росії назвав такий кредит дорогим, підкресливши, що прийнятною була б ставка хоч би в 10%.

Він також поцікавився, до якої суми кредиту не потрібне забезпечення. Йому розповіли, що сьогодні ця сума складає 300 тисяч.

"Я це і пробивав", - сказав Медведєв, назвавши таку суму розумною, - "Не кавуни ж в забезпечення фермерам давати".

Фото: Reuters

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Медведєв їв кавун просто з грядки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі