середа, 25 серпня 2010 14:59

Медведєв і Боно з U2 попили чай на березі моря (ФОТО)
7

Президент РФ Дмитро Медведєв у своїй сочинській резиденції "Бочаров ручей" зустрівся з лідером ірландської рок-групи U2 Боно.

Під час розмови Боно і Медведєв виявили, що розділяють спільні музичні пристрасті.

"Сьогодні нам належить подолати деякі розбіжності, тому що я є давнім прихильником Led Zeppelin, а ви, наскільки я знаю, прихильник Deep Purple", - сказав Боно.

Медведєв же у відповідь сказав, що теж любить Led Zeppelin.

Крім того, Боно згадав нещодавню зустріч Дмитра Медведєва з Бараком Обамою, під час якої два президенти відправилися їсти гамбургери в закусочну. Музикант запитав, чи правда його співбесідникові сподобався американський фаст-фуд.

"Доведеться дати дипломатичну відповідь: хот-доги - це смачна їжа, але я рідко собі дозволяю хот-доги", - сказав Медведєв.

Серед серйозних тем, котрі відомий музикант-філантроп підняв в розмові, була боротьба з розповсюдженням інфекційних захворювань. Зокрема, Боно говорив про боротьбу з поліомієлітом і передав Медведєву привіт від засновника Microsoft Біла Гейтса, який займається цією проблемою.

Крім того, вокаліст U2 розповів Медведєву про свій добродійний проект (RED), який направлений на те, щоб виключити ризик передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини. За словами Боно, якщо витрачати на його розвиток всього по 40 центів в день, вирішити цю задачу можна буде вже до 2015 року. Музикант зазначив, що в цьому проекті йому допомагає засновник Apple Стів Джобс, і передав Медведєву привіт і від Джобса також.

Президент РФ у відповідь обіцяв подумати, як Росія може допомогти в боротьбі з розповсюдженням цих хвороб в бідних країнах.

"На боротьбу з такими захворюваннями потрібно витрачати гроші, особливо в тих країнах, в яких з грошима важко", - сказав Медведєв.

Серед інших тем, які обговорили співак і президент РФ - посилення контролю за роботою великих компаній, котрі працюють у видобувних галузях (вочевидь, приводом для розмови стала нещодавня екологічна катастрофа в Мексиканській затоці). Медведєв зазначив, що на цю тему багато сперечаються учасники "двадцятки", проте до єдиної думки поки прийти не вдалося.

"Доведеться вдатися до сильнодіючого засобу. Я розповім їм про нашу розмову", - сказав президент РФ.

Медведєв зазначив, що Боно вдається одночасно досягати успіхів і в музиці, і в добродійності.

"Коли люди починають дуже активно займатися суспільною діяльністю, музика закінчується, а з вами цього не трапилося", - сказав він.

У відповідь музикант заявив, що приїхав до Росії "як учень, який вивчає цю велику країну".

"Ми знаємо, що російські солдати, які зазнали величезних втрат, врятували нас від фашизму, - заявив він. - Стійкість російських воїнів викликає захоплення".

Московський концерт U2 відбудеться 25 серпня в Лужніках. Група виступить в Росії вперше в своїй історії.

Lenta.ru

Фото: прес-служба президента РФ

Зараз ви читаєте новину «Медведєв і Боно з U2 попили чай на березі моря (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі