вівторок, 15 вересня 2009 16:32

Медведєв розповів, як він не збирався балотуватися в президенти

Медведєв розповів, як він не збирався балотуватися в президенти

Президент Росії Дмитро Медведєв не виключив, що може взяти участь в президентських виборах 2012 року. "Якийсь час назад я і в президенти балотуватися не збирався, але так доля розпорядилася, і тому я для себе нічого не загадую, нічого не виключаю", - сказав він на зустрічі з учасниками дискусійного клубу "Валдай" 15 вересня.

В п"ятницю, 11 вересня, також на зустрічі з учасниками "Валдая", Володимир Путін виключив конкуренцію з Медведєвим. "Ми домовимося, тому що ми люди однієї крові і одних політичних поглядів", - процитував тоді слова Путіна один з учасників клубу політолог Микола Злобін, який був присутній на зустрічі.

Злобін також розповів, що Путін пообіцяв разом з Медведєвим подумати над тим, кого висувати в президенти в 2012 році. Коментуючи ці слова прем"єр-міністра на зустрічі з учасниками клубу, Медведєв заявив: "Це не означає, що ми щось передрішаємо, але як відповідальні люди ми повинні один з одним домовлятися з якихось питань".

Медведєв також пообіцяв, що Росія не повернеться до системи виборів губернаторів "ні зараз, ні через 100 років". "Я не бачу, не дивлячись на свої демократичні переконання, сенсу повернення до тієї системи, яка була", - заявив президент. За словами Медведєва, раніше існуюча система виборів губернаторів шляхом голосування "не цілком відповідає традиціям Росії і тому рівню розвитку федералізму, який існує".

Кажучи про систему призначення губернаторів, Медведєв також нагадав, що нещодавно змінив процедуру висунення губернаторів "у бік зміцнення партійної складової" - закон набув чинності 1 липня 2009 року. Тепер кандидатів на пост глави регіону президенту пропонує партія, що перемогла на регіональних виборах; президент обирає зі списку кандидатів одну людину і вносить її кандидатуру на затвердження в законодавчі збори того або іншого регіону.

На зустрічі 15 вересня Медведєв заявив, що, хоча "Єдина Росія" і є провідною партією в більшості регіонів Росії, "це може бути не завжди" і "це означає, що в якійсь ситуації губернатор може наділятися повноваженнями за ініціативою іншої політичної сили", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розповів, як він не збирався балотуватися в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі