четвер, 20 серпня 2020 18:11

"Мрію, щоб наука і вчені були шанованими в нашій країні" - найяскравіші цитати вченого Бориса Патона

"Мрію, щоб наука і вчені були шанованими в нашій країні" - найяскравіші цитати вченого Бориса Патона
Борис Патон є автором і співавтором понад 720 винаходів. Фото: НАН України

Борис Патон – науковець та Герой України. Став автором і співавтором понад 720 винаходів. Помер на 102-ому році життя 19 серпня.

Gazeta.ua пропонує найяскравіші цитати Бориса Патона.

1. Мрію, щоб наука і вчені були шанованими в нашій країні. Щоб Україна розвивалася і процвітала.

2. Пройде час, ми порозумнішаємо і станемо більш цивілізованими. Як і належить країні, що знаходиться в серці Європи. І змужніємо.

3. Найкраще капіталовкладення, навіть якщо це просто хобі, – це вкладення в нові знання. Освіта, книги, навчальні програми.

4. Я тепер розумію батька: йому було за 80, а він всіх на роботі підганяв. Тепер я і сам такий - час йде, а зробити хочеться більше.

5. Потрібно отримувати задоволення від своєї праці і від свого життя. А якщо ти тільки хникаєш і скиглиш, то нічого доброго не буде.

6. Треба вміти працювати і головою, і руками. Ось коли з'їси з заводським народом пуд солі, одразу зрозумієш, що йому від науки треба.

7. Переконаний, що важливо працювати, займатися цікавою і корисною справою. І головне: отримувати при цьому задоволення. Незважаючи на те, що робота іноді буває виснажливою, вона все одно повинна повністю захоплювати. Це і є, на мій погляд, сенс життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший Герой України: цікаві факти з біографії легендарного Бориса Патона

8. Вчений, за визначенням, відкритий до всього нового, цікавого і перспективного. Його неможливо уявити без допитливості, бажання пізнавати непізнане.

Співробітники Національної академії наук розповіли деякі обставини смерті героя України, керівника НАН Бориса Патона. Вони повідомили, що попередні тижні він провів у лікарні через проблеми зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «"Мрію, щоб наука і вчені були шанованими в нашій країні" - найяскравіші цитати вченого Бориса Патона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі