понеділок, 24 серпня 2020 20:23

"Маємо вимагати повного виведення російської армії, а не здавати свої позиції" - дипломат

"Маємо вимагати повного виведення російської армії, а не здавати свої позиції" - дипломат
Володимир Василенко: Переговори треба вести тільки з Росією. Вимагати повного виведення, російської армії з нашої території. Фото: Тарас Подолян

Думка, що сьогодні можемо звільнити Крим і Донбас - ілюзія. Завдання зараз - не зазнати більших територіальних втрат.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить дипломат Володимир Василенко.

"Треба зміцнювати армію, мобілізовувати суспільство, допомогти йому усвідомити ступінь російської загрози. Тільки коли Кремль розумітиме, що Україна спроможна захистити себе, а суспільство не сприймає ідеї "русского мира", слід сподіватись на справедливе врегулювання", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський йде шляхом до поразки і ганебної капітуляції" - дипломат

Не можна зараз відводити війська, наполягає він.

"Особливо, коли реального припинення вогню не відбулось. Кремль намагається примусити Україну до перемовини з окупаційними адміністраціями, уособлюваними так званими ЛНР і ДНР. Теза, що "треба почути народ Донбасу і спілкуватись з ним замість переговорів з агресором", є хибною у своїй основі. Переговори треба вести тільки з Росією. Вимагати повного виведення, російської армії з нашої території на сході та в Криму, а не погоджуватись на відведення українських військ з власної землі. Це закономірна вимога з точки зору міжнародного права. Після встановлення контролю над українсько-російським кордоном можуть початись перемовини щодо якихось компромісів з РФ", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Василенком читайте у журналі "Країна" від 27 серпня.

У рамках робочої групи з безпеки Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) були досягнуті домовленості про 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо вимагати повного виведення російської армії, а не здавати свої позиції" - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі