середа, 03 вересня 2008 13:47

Маршрутки повністю витіснять з Києва

Перший заступник голови КМДА Денис Басс заявив, що столична влада не несе відповідальності за підняття цін на проїзд деякими приватними перевізниками.

КМДА формує тарифи на проїзд лише у комунальних транспортних засобах, що передбачено постановою Кабміну від 25 грудня 1996 р. N 1548. Ця постанова не дає міській владі повноважень впливати на ціноутворення у сфері приватних перевезень. Приватні перевізники не узгоджували нові тарифи на проїзд з міською владою.

"Основний фактор, що впливає на ціноутворення у сфері перевезень, – вартість пального. За період 2005-2008 рр. ціна за 1 л. бензину зросла майже вдвічі: від 3,65 грн./л. до 6,30 грн./л. Натомість тарифи на проїзд у комунальному транспорті завдяки дотаціям міської влади залишилися стабільно низькими, більше того – найнижчими в Україні. Але ми не маємо права дотувати ще й приватних перевізників", – зазначив перший заступник голови КМДА.

"Наступного року ми плануємо повністю витіснити приватні маршрутки з міста. Київ – це європейська столиця, і громадський транспорт нашого міста на найвищому рівні відповідатиме вимогам Європи", – повідомив Денис Басс, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки повністю витіснять з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі