пʼятниця, 10 травня 2019 16:21

Магнітні бурі: коли очікувати у травні та як захиститися

Магнітні бурі: коли очікувати у травні та як захиститися
В ідеалі, всі сім днів краще пересидіти вдома Фото: Голос Херсону

Найсильніші магнітні бурі у травні 2019-го очікуюють 11 числа. Триватимуть майже тиждень – до 17 травня включно. Саме у цей період активність на поверхні Сонця досягне піку.

В ідеалі, всі 7 днів краще пересидіти вдома. Якщо доводиться ходити на роботу, то краще максимально не перенапружуватися, пише УНІАН.

Особливо небезпечні магнітні коливання для людей із хронічними діагнозами. Але навіть здоровим людям необхідно бути уважними.

Люди піддаватимуться перепадам настрою, загостренням хронічних захворювань, загальному нездужанню. Можливі проблеми із зором: у роботою на комп'ютері або при користуванні ґаджетами варто бути обережнішими; проблеми з дихальною системою: напади задухи і задишка можливі навіть у стані спокою.

Лікарі радять запастися необхідними ліками. За найменшого погіршення стану здоров'я треба одразу ж звернутися до фахівця. Симптоми при магнітних бурях - сонливість або, навпаки, безсоння, раптове погіршення самопочуття, дратівливість, неуважність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час магнітної бурі корисно їсти морську капусту

Реакція на магнітні бурі індивідуальна, але особливо до їхніх впливів схильні люди зі слабким здоров'ям. Лікарі рекомендують уникати фізичних навантажень і тяжкої роботи в такі дні, не хвилюватися. Можуть виникнути слабкість і нервове напруження, головний біль і мігрень. Варто обмежити вживання жирної, гострої та солоної їжі. Можна пити заспокійливі чаї з м'ятою або мелісою. Лікарі радять вживати більше вітаміну С. Необхідно виключити алкоголь. Гіпертонікам необхідно пити більше води. Слід більше ходити пішки й мати під рукою аптечку. Літнім людям краще утриматися від тривалих поїздок цими днями.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пояснила, чи існує таке поняття, як метеозалежність.

"Біль у суглобах або спині, втома, головний біль і підвищений тиск - це не перелік симптомів певної хвороби. Схожі симптоми відчувають люди, які залежать від погоди або відчувають метеозалежність", - написала Супрун на сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Магнітні бурі: коли очікувати у травні та як захиститися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі