пʼятниця, 11 червня 2010 18:12

Людям через спеку не рекомендують завтра виходити на вулицю

Людям через спеку не рекомендують завтра виходити на вулицю

Завтра 12 червня Івано-Франківський обласний центр з гідрометеорології обіцяє прикарпатцям найвищу температуру повітря за останні півстоліття. Людей із сердечними хворобами з дому просять не виходити.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в Гідрометцентрі, така спекотна погода спричинена південно-західним переносом повітря з північних районів Африки та Середземномор'я.

"Висока температура, - це вплив південно-західного переносу повітря з північних районів Африки та Середземномор'я, - каже Тетяна Атаманюк, начальник відділу гідрометзабезпечення Івано-Франківського ЦГМ. – Більш ніж за півстоліття, це перше таке спостереження в нас в області, коли в червні температура повітря сягатиме відмітки + 35 С. Останній раз щось подібне було у 1963 році. На сонці буде набагато вища температура до 40 і далі".

За критеріями Держгідрометслужби спека з температурою у тіні + 35 С, відноситься до стихійного гідрометеорологічного явища. Людям з хронічними захворюваннями радять не виходити з дому і багато пити.

"Просимо людей вважати на себе, особливо тих у кого проблеми із тиском та сердечними недугами. Краще утриматись від перебування на сонці з 11 до 17 години, аби уникнути перегрівання і сонячного удару. Радимо також створити собі спеціальний питний режим, за день випивати 3-4 літри рідини", - додає Атаманюк.

Зараз ви читаєте новину «Людям через спеку не рекомендують завтра виходити на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі