вівторок, 31 березня 2020 08:07

Люди мають працювати: Шмигаль розповів про варіанти карантину

Люди мають працювати: Шмигаль розповів про варіанти карантину
Уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. Фото: rbc.ua

Уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. Проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни.

Розглядається декілька сценаріїв. Зокрема, карантин може бути короткочасний, але жорстким. Так і довготривалим із запровадженням окремих санітарних норм, таких як масковий режим. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль назвав страшний сценарій для України

"Ми дуже добре розуміємо, що у більшості населення України немає фінансової подушки. І немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди мають заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати і дивитись телевізор на дивані", - сказав Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що підтримка громадян, які залишилися без засобів заробітку – це одне із перших завдань влади. Водночас, після Великодніх свят, з огляду на динаміку поширення захворювання, буде стояти питання про подальші економічні кроки Кабміну. Каже, що економіка країни може впасти на 4,8% за підсумками року через пандемію коронавірусу та економічну кризу. Хоча раніше прогнозувалося зростання ВВП на 3,7%.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни через поширення коронавірусу. Згідно з даними МОЗ на 30 березня, в Україні зафіксовано 548 випадків інфікування. 13 людей померли, 8 одужали.

Зараз ви читаєте новину «Люди мають працювати: Шмигаль розповів про варіанти карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі