середа, 25 червня 2008 11:56

Люди Черновецького вилазили через вікна, рятуючись від вогню (ФОТО)
7

Учора ввечері, близько 16.30, у Києві зайнявся будинок Головного управління архітектури й дизайну Київської державної міської адміністрації.

На місце події прибули 12 спецавтомобілів зі всіх розташованих у центрі столиці пожежних станцій. О 17.00 пожежу була загашено. Як розповіли пожежники, "було більше диму, ніж вогню, оскільки в будівлі хороше заземлення". Прес-секретар ГУ МНС у Києві Олександр Музиченко повідомив, що потерпілих немає. Біля електрощитової знаходився архів містобудування, але документи, за словами пана Музиченко, цілі.

Проте головний фахівець відділу дизайну головного управління містобудування Олександр Кондауров, кабінет якого розташований поряд зі щитовою, висловив сумнів, що архіви цілі. "У будівлі темно, і ми не можемо нічого сказати напевно", - заявив він. Пан Кондауров повідомив, що в кімнаті зберігалися копії виконаних в 2005-2007 роках містобудівних проектів. Версію умисного підпалу він відкидає, оскільки "зацікавленість кого-небудь в ліквідації копій проектів маловірогідна". Олександр Кондауров поділився деякими подробицями евакуації співробітників з будівлі. За його словами, частина з них встигла вийти через центральний вхід, інші опинилися заблоковані в кабінеті головного художника Віктора Глеби і були евакуйовані через вікно, до якого пожежники приставили сходи.

Співробітниками МНС України було евакуйовано 150 чоловік. Розмір матеріальних збитків - встановлюється.

Причиною пожежі стало коротке замкнення електропроводки в електрощитовій.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, унаслідок пожежі вогнем пошкоджено електрощит та кабель високої напруги, закопчені стіни та стеля в приміщеннях на 1-му та частково 2-му поверхах.

Головне управління архітектури розташовується в чотириповерховому цегельному будинку старої будови й перебуває на відстані декількох десятків метрів від головного будинку міськадміністрації. Будівлю було зведено в 1913-1915 роках за проектом петербурзького архітектора Федора Лідваля. Останній раз вона горіла 1941 року.


Фото УНІАН

За матеріалами Коммерсантъ

Зараз ви читаєте новину «Люди Черновецького вилазили через вікна, рятуючись від вогню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі