пʼятниця, 26 лютого 2021 22:01

Ляшко назвав можливі побічні ефекти після вакцинації

Ляшко назвав можливі побічні ефекти після вакцинації
Побічні ефекти зустрічаються у 5-7% випадків. Фото: pexels.com

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, які побічні ефекти спостерігають після вакцинації від Covid-19.

Може виникнути почервоніння в місці уколу, незначне підвищення температури та поява папул в місці ін'єкції, заявив він в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Але є і більш серйозні. Ці, що я зараз назвав, зустрічаються у 5-7% від кількості провакцинованих. Але є випадки і анафілактичних шоків, які трапляються 4 випадки на мільйон провакцинованих. В Україні їх поки немає", - додав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки українців вже вакцинувалося від Covid-19

Побічні ефекти після імунізації не завжди виникають внаслідок імунізації. Але якщо вони виникли, треба звертатися до сімейного лікаря.

Поки в Україні зафіксували 7 випадків побічних ефектів.

У світі 100 держав розпочали вакцинувати людей від коронавірусу. Всього ввели понад 225 млн доз вакцини. Щодня вводять приблизно 6,07 млн доз препарату. З такими швидкостями імунізації треба приблизно 5,1 років, щоб ввести 2 дози вакцини 75% населенню світу.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко назвав можливі побічні ефекти після вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі