середа, 29 квітня 2009 08:24

Львів став культурною столицею України

Львів став культурною столицею України

Місту Львову на основі експертних досліджень Державної служби туризму і курортів та "Ради з питань туризму і курортів" присвоєно статус культурної столиці України.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Підставами для такого досягнення є понад 100 фестивалів, що проводяться у Львові щорічно, 60 музеїв, 100 храмів різних конфесій та велика зацікавленість містом з боку туристів. За останні два роки їх потік у місто зріс на 40 відсотків і зараз становить понад 1 мільйон осіб щорічно. Серед іноземців, які найбільше відвідують Львів - туристи з Польщі, Німеччини, Австрії, Білорусі, США, Росії, - інформує прес-служба.

Львів відомий як осередок художнього, літературного, музичного та театрального мистецтва. Сьогодні незаперечним свідченням культурного багатства міста є велика кількість театрів, концертних залів, творчих об`єднань, а також проведення тут численних мистецьких заходів.

Львів має найбільший туристичний потенціал в Україні

Завдяки насиченій культурній програмі, розвиненій інфраструктурі (наразі у Львові налічується більше 8000 місць лише в готелях; працюють понад 700 закладів харчування; є вільні WiFi зони в центрі міста; існує гарне сполучення з багатьма країнами світу завдяки авіарейсам (Lufthansa, Austrian Airlines, LOT, CarpatAir, low-cost-перевізник Wizzair). Львів має найбільший туристичний потенціал в Україні.

Сприяє цьому і наявність кадрів для забезпечення попиту в культурній та туристичній сфері – 23 вищих навчальних заклади, серед яких 7 мають таке спрямування. На кожний міський фестиваль, згідно зі статистичними даними, приїжджають близько 10 тисяч туристів.

Підтвердження великого потенціалу розвитку - є дослідження міжнародної консалтингової компанії Monitor Group, що розробляє стратегію конкурентоздатності Львова. Згідно з цим дослідженням, туризм та IT-сектор є двома найбільш привабливими кластерами розвитку у Львові.

Окремим мотиваційним чинником є можливість приймати у Львові матчі Євро-2012.

Для покращення розвитку інфраструктури у місті йде розробка нової міської транспортної стратегії на 20 років. Розробляє її німецька компанія PTV AG.

Окрім того, згідно з останніми даними (рейтингу відомої аудиторської компанії KPMG), Львів є одним із 30 найбільш привабливіших міст світу для розвитку ІТ-технологій.


У Львові, вперше в Україні, започатковано ряд міських фестивалів - Свято Кави, Шоколаду, Пампуха, День батяра, фестивалі "Етновир", "Країна мрій", міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев", молодіжний театральний фестиваль "Драбина", які вже стали традиційними для мешканців та гостей міста.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Львів став культурною столицею України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі