понеділок, 10 грудня 2012 17:23

Львівський скрипаль зіграв одночасно на чотирьох скрипках
6

Фото: Фото: Сергій Вараниця

Скрипаль зі Львова Олександр Божик зіграв на чотирьох скрипках 8 грудня у місцевому театрі ім. М. Заньковецької на сольному концерті "Чотири стихії". Унікальний рекорд скрипаля офіційно зафіксували представники Книги рекордів України.

Олександр почав грати попурі із різних відомих мелодій на одній скрипці, додавав інструменти один за одним.

"Спортсмени розминаються перед матчем чи забігом, а я граю на скрипці улюблені мелодії, тим самим розминаю руки і пальці. Якби хоч одна скрипка впала, чи не звучала — рекорд не зарахували б. Тренувався два місяці. За цей час жодну скрипку не зламав і не впустив. Найбільше часу зайняли проби різних варіантів положення інструментів. В результаті три скрипки були на лівій руці, четверта — майже під пахвою правої. У правій руці тримав два смички. Для рекорду вибрав композицію із фільму "Реквієм за мрією". Вона не дуже складна. Але за ті п'ять хвилин у мене задеревеніли пальці, зап'ястя аж викручувало. Дуже важко було" - каже Олександр Божик.

Олександр Божик підготував для публіки близько двадцяти різнопланових номерів. Окрім рекорду музикант на сцені грав, тримаючи скрипку на голові, на витягнутій руці, перебираючи струни пальцями, змагався з гітаристом.

Божик обіцяє навчитися грати на п'яти скрипках.

 

Зараз ви читаєте новину «Львівський скрипаль зіграв одночасно на чотирьох скрипках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі