середа, 30 серпня 2006 13:09

Лужков серед російських чиновників заробляє найбільше

 

Проект бюджету Москви на 2007 рік передбачає дефіцит у $4 млрд. На думку влади, бюджет є соціальним. Витрати на утримання виконавчої влади столиці складуть $1,6 млрд. З них $127 тисяч підуть на утримання мера столиці Юрія Лужкова. Заробітна плата мера складе майже $10 тисяч. Мер Москви - найбільш високооплачуваний держчиновник у Росії.

Лужков заробляє більше президента Росії й урядових міністрів, а також більше, ніж глави інших європейських держав.

Говорячи про зарплату чиновників, треба розуміти, що зазначена зарплата - це в деяких випадках лише мала частка реальних доходів. Крім заробітків, що можуть приносити нерухомість, інвестиції і бізнес варто враховувати і так звані "натуральні пільги" - службові транспорт і житло, безкоштовне якісне медобслуговування та інше, що дозволяє значно заощаджувати на повсякденному житті.

Конкурентноздатною виглядала б зарплата мера Москви не тільки в Росії, але і за кордоном. Так, згідно з даними польського журналу Wprost, зарплата грузинського президента Саакашвілі складає лише $2340 на місяць. Віктор Ющенко заробляє $6,5 тисячі. Значно менше Лужкова отримують і лідери Польщі, Чехії і Словаччини. Проте до рівня зарплат лідерів таких країн як Ірландія, США, Великобританія, Німеччина, Франція, Японія або Бельгія Лужкову поки далеко - у лідерів цих країн оклади починаються від $20 тисяч на місяць.

Утім, на думку експертів, чиновники вищого ешелону повинні заробляти багато, тому що покладена на них відповідальність порівнянна з відповідальністю топ-менеджерів найбільших корпорацій світу, зарплати в яких значно вище.

Зарплати російських державних службовців:

Юрій Лужков - $10 тисяч
Володимир Путін - $6,2 тисячі
Михайло Фрадков - $5 тисяч
Середня зарплата міністра - $3,3 тисячі
Зарплата депутата Держдуми - від $2,3 до $3 тисяч, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лужков серед російських чиновників заробляє найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі