пʼятниця, 30 червня 2023 20:42

Лукашенко заговорив про ядерні удари

Лукашенко заговорив про ядерні удари
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко взявся лякати західні держави. Фото: president.gov.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко погрожує європейським державам ударами по "центрах прийняття рішень".

Нібито він уже знайшов їх на військових картах. Лукашенко сказав про це на виступі на честь Дня незалежності Білорусі, передає "БелТА".

"Зараз стало модно говорити про центри прийняття рішень. Так от, координати цих центрів нам до міліметра відомі. І позавчора вони чітко та ясно визначені та затверджені мною на військових картах", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща хоче розмістити у себе ядерну зброю

Диктатор взявся лякати "адекватною відповіддю", якщо державність та незалежність російського та білоруського народу виявляться під реальною загрозою.

"Не випробовуйте наш слов'янський терпець і свою долю", – пригрозив диктатор.

27 червня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що значна частина російської ядерної зброї вже завезена в Білорусь. Лукашенко зазначив, що за збереження російської ядерної зброї він несе персональну відповідальність. За його словами, обслуговуванням розміщеної в Білорусі ядерної зброї займаються російські військові. Білорусь розробляє алгоритм застосування ядерної зброї.

Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність. За інформацією білоруських ЗМІ, відповідне розпорядження під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок він віддав на тлі спроби заколоту у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заговорив про ядерні удари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі