пʼятниця, 17 серпня 2007 17:28

Лукашенко схвалює заборону на в"їзд польських політиків

Відмова у в"їзді до Білорусії депутатам сейму Польщі був правомочний, переконаний президент Білорусії Олександр Лукашенко.

"Дали їм по морді, і правильно зробили", - заявив А.Лукашенко в п"ятницю в Кописі, коментуючи інцидент з відмовою у в"їзді до Білорусії групі депутатів сейму Польщі.

"Нічого їм тут робити", - сказав президент Білорусії, додавши: "Якщо треба запросити їх, запросимо".

В середу групі польських політиків - лідерові опозиційної партії "Цивільна платформа" Дональду Туску і заступникові голови верхньої палати парламенту Польщі Кшиштофу Путрі, а також помічникові голови уряду Польщі Міхалу Дворчику було відмовлено у в"їзді до Білорусії.

"У кожній державі існує список осіб, перебування яких на території даної держави небажано. Такий список існує і в Білорусії", - повідомила керівник прес-служби МЗС Білорусії Марія Ваньшина.

За її словами, білоруська сторона завчасно попередила польську сторону, що деяким її представникам, плануючим здійснити поїздку на територію країни, буде відмовлено у в"їзді.

"Абсолютно не зрозуміло, що є метою приїзду вказаних осіб на білорусько-польську межу - бажання розвивати відносини з польською національною меншиною в Білорусії або прагнення провести чергову піар-кампанію з використанням білоруських поляків", - відзначила М.Ваньшина, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко схвалює заборону на в"їзд польських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі