четвер, 03 квітня 2008 16:17

Луганський УБОЗ знешкодив особливо небезпечну банду розбійників

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Луганській області викрили суспільно-небезпечне угруповання з міжрегіональними зв"язками. Очолював його раніше п"ять разів засуджений мешканець Донецької області, відомий у кримінальному світі на прізвисько "Харя". Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Кілька років тому "Харя" звільнився з міст позбавлення волі. Спочатку він влаштувався водієм вантажівки. Але незабаром повернувся до іншого, більш звичного "заробітку". Спільників знайшов серед колишніх приятелів.

Розпочали зловмисники з розбійних нападів на автозаправки Донеччини. Погрожуючи зброєю, вони відбирали мобільні телефони, готівку та автомобілі. Отримані кошти розподіляли між собою та вкладали у подальший розвиток "справи": купували маски, зброю, наручники та інші. Частину награбованого передавали до, так званий "злодійської каси".

Невдовзі угруповання перебралося до Луганської області, де скоїло ще декілька злочинів. Розвернутися зловмисникам завадили оперативники спецпідрозділу БОЗ. Порівнявши ідентичність злочинів, що були скоєні у Дебальцеве та Артемівському районі Донецької області, луганські убозівці встановили особи членів ОЗУ. Незабаром було затримано кілька членів угруповання. "Харя" та ще один зловмисник подалися у "біга". Лідер ОЗУ спочатку переховувався у Донецьку, потім у Харкові, потім знову у Донецькій області, де мешкав на конспіративній квартирі (не вмикав навіть світло). Але перехитрити убозівців йому не вдалося. Коли, на підставі судового рішення, оперативники увійшли до його осілі, "Харя" вмостився на ліжко обличчям униз, завів руки за спину та сказав, що здається. У квартирі зловмисника було знайдено вогнепальну зброю та підробні паспорти зі вклеєною фотокарткою лідера ОЗУ.

Останнього посіпаку "Харі" убозівці нещодавно затримали у Києві. При собі він мав два пістолети.

За даними оперативників УБОЗ, учасники знешкодженого злочинного угруповання причетні до низки тяжких злочинів, зокрема, підпалів, пограбувань, здирництва, викрадень транспортними засобами та залякування підприємців. Під час скоєння злочинів зловмисники використовували маски та вогнепальну зброю. Наразі слідчим управлінням УМВС України в Луганській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів.

Викриття суспільно небезпечної банди стало можливе завдяки співпраці Луганського УБОЗ та спецпідрозділів БОЗ м. Києва, Харківської та Донецької областей.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Луганський УБОЗ знешкодив особливо небезпечну банду розбійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі