понеділок, 23 липня 2007 17:04

Луганщину можуть визнати зоною екологічного лиха

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області ставить питання про визнання області зоною екологічного лиха.

Про це повідомив заступник обласного Держуправління охорони навколишнього природного середовища Олександр Тарахкало на брифінгу в понеділок.

Він відзначив, що одна з найбільш складних екологічних ситуацій склалася на територіях шахт, що закривалися в Лисичансько-Рубежанського регіоні. "Природно, роботи на цих територіях немає, а екологічні наслідки залишаються. Якщо раніше це було просідання поверхні і відсутність води, то зараз навпаки - це вода, підтоплення територій, терикони, що залишилися, деякі з яких горять", - відзначив Тарахкало.

Луганська обласна рада має намір добиватися визнання регіону зоною екологічної кризи. Відповідне звернення депутатів, прийняте на черговій сесії облради, планувалося направити президентові, Верховній Раді і Кабінету міністрів.

Щорічно підприємства Луганської області здійснюють скидання 400 млн. куб м оборотних вод. При цьому 70% вод, що скидаються, - забруднені, тобто не проходять відповідне очищення.

У Луганській області викиди відходів в атмосферу здійснюють близько 700 промислових підприємств в об"ємі 500 тис. тонн в рік. За обсягами викидів забруднюючих речовин в атмосферу Луганська область займає 3-е місце в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Луганщину можуть визнати зоною екологічного лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі