четвер, 21 лютого 2019 01:20

Луценко розповів моторошні подробиці катувань українських полонених

Луценко розповів моторошні подробиці катувань українських полонених
Луценко розповів про звірства терориста Безлера. Фото: Кореспондент

Прокуратура підготувала повідомлення про підозру екс-ватажку бойовиків ДНР, громадянину Росії Ігорю Безлеру, відомому за позовним "Бєс".

"За його наказами окупанти катували українських полонених. Безлера звинувачують у воєнних злочинах, передбачених статтями щодо жорстоких вбивств та епізодів катувань заручників", - заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє "24 канал".

Слідство встановило, що в окупованій бойовиками Горлівці Безлер влаштовував справжні катівні. Захоплені Безлером військові ЗСУ, правоохоронці та цивільні зазнавали жорстоких тортур, деякі були вбиті.

"Полонені утримувалися у непридатних для цього умовах, отримували обмежену кількість харчів, води, були позбавлені можливості нормально справляти фізіологічні потреби та отримувати меддопомогу" – додав Луценко.

За безпосередньої участі Безлера, або за його наказом окупанти проводили так звані "допити", а насправді страшні катування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-ватажок бойовиків зник після того, як розкритикував "ДНР" і Захарченка

"Людям прострілювали ноги, ламали кістки молотками, катували струмом і розпеченим паяльником. Полонених душили, кастрували та знімали з них скальп", – сказав генпрокурор.

Свідки зазначають, що підлеглі "Бєса" щовечора шикували полонених та розстрілювали кожного п'ятого. Їх також змушували ходити замінованим полем – унаслідок чого загинули десятки осіб. Один зі свідків був присутнім під час розстрілу понад 30 полонених.

Ігор Безлер на прізвисько "Бєс" проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ, закінчив службу в званні підполковник. Після цього був направлений в Україну. У лютому 2014 з Безлером був відновлений зв'язок з боку співробітників ГРУ ГШ ЗС РФ. Для виконання їхніх вказівок виїхав в АР Крим, де брав участь у силових акціях по захопленню військових частин, органів влади і управління.

У квітні 2014 Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Донецькій області, а пізніше в захопленні райвідділу МВС України в місті Горлівка.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів моторошні подробиці катувань українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі