четвер, 07 червня 2007 10:51

Литва приєдналася до критики членства Росії в G8

Вслід за президентом Естонії Тоомасом Хендріком Ільвесом прем"єр-міністр Литви Гедимінас Кіркілас поставив під сумнів доцільність присутності РФ в "великій вісімці".

"Керівникам Росії слід подумати, чи є вони адекватними партнерами іншим демократичним розвиненим країнам світу не тільки щодо економіки, але і розвитку демократії, дотримання прав людини", - сказав Кіркілас, додавши, що "країни, які є членами якихось інститутів, міжнародних форумів зазвичай дотримуються однакових принципів і цінностей".

За словами литовського прем"єра, Росія була прийнята в G8 "авансом" в часи Бориса Єльцина. Захід, стверджує Кіркілас, розраховуючи, що РФ і надалі піде шляхом ринкової економіки і демократії, "але в даний час багато країн в Росії вбачають інші ознаки".

Кіркілас вважає, що напруга у відносинах між Європою і Росією наростатиме, особливо у зв"язку з парламентськими і президентськими виборами, що наближаються, в країні. "Є багато напруги в самому суспільстві в Росії, що бачимо з дій, реакції влади на навіть незначні акції опозиції. Відповідно Росія діє і на міжнародній арені - вона стає все агресивнішою", - відзначив прем"єр.

Він також звинуватив російське керівництво в тому, що воно шукає пояснення всім своїм помилкам, як в зовнішній політиці, так і у внутрішній, за межами країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Литва приєдналася до критики членства Росії в G8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі