вівторок, 11 серпня 2020 15:37

Літній зорепад у середині серпня: де краще буде видно

Літній зорепад у середині серпня: де краще буде видно
У небі можна буде спостерігати метеорний потік, який щорічно з'являється з боку сузір'я Персея. Фото https://unsplash.com

У ніч з 11 на 12 серпня в небі можна буде спостерігати метеорний потік, який щорічно з'являється з боку сузір'я Персея. Найкраще потік буде видно до кінця тижня.

Щороку з кінця липня до середини серпня в нічному небі Землі можна спостерігати метеорний потік Персеїди. Метеорний потік ще називають зоряним дощем. Цього року швидкість потоку Персеїди складе 30-40 одиниць на годину. Про це повідомляє Новое Врємя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на вихідні: як закликати у своє життя успіх та гроші

Потік видно практично в усіх регіонах Північної півкулі Землі, і краще шукати найбільш чисте нічне небо. Фахівці також пропонують у ці дні виїхати якнайдалі від міських вогнів і знайти місце з найтемнішим і найчистішим небом. У NASA також радять фотографам експериментувати: найбільше залежить від витримки або швидкості затвора - на максимальних значеннях ви можете відобразити не тільки метеори, але і смуги від пересування зірок.

18-19 липня не засиджуйтеся вдома. На вас чекають цікаві пригоди і приємне спілкування з новими знайомими. Про це Gazeta.ua розповіла астролог Олена Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Літній зорепад у середині серпня: де краще буде видно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі