пʼятниця, 19 січня 2024 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров зробив нові заяви щодо війни проти України - в ISW проаналізували наміри РФ

Лавров зробив нові заяви щодо війни проти України - в ISW проаналізували наміри РФ
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зробив нові заяви про війну в Україні. Фото: slovoidilo.ua

У Росії вкотре заявили, що її максималістські цілі у війні проти України залишаються незмінними.

РФ насправді не зацікавлена в переговорах. У Кремлі вважають, що чим довше триватиме війна, тим більше території вони зможуть захопити. Це підтвердив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У Москві вважають, що перебіг бойових дій дедалі більше послаблюватиме переговорну позицію Києва.

Лавров 18 січня заявив, що Росія "послідовно і наполегливо" досягатиме цілей своєї так званої "СВО". Йдеться про "демілітаризацію" і "денацифікацію" України, а також вимогу, щоб НАТО взяло на себе зобов'язання не приймати нових членів. Це цілі, які в уяві диктатора Володимира Путіна рівносильні повній капітуляції України та Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін воюватиме до кінця свого життя - Кулеба

Путін озвучував ці тези в день повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Тепер російський міністр лише повторив, що вони незмінні, заявивши, що "серйозні" розмови про "реалістичні" умови закінчення війни "передбачають відмову України від нацистської ідеології та риторики, расизму щодо всього російського та вступу в НАТО".

Лавров також намагався виправдати ці умови як "необхідні для збереження незалежності та ідентичності українського народу", незважаючи на той факт, що російські війська та окупаційна влада регулярно брали участь у великомасштабних та навмисних кампаніях етнічної чистки й зусиль зі знищення українського народу, мови, культури, історії та етнічної приналежності на тимчасово захоплених територіях.

Російський міністр також спростував роль України як суверенної держави. Заявив, що нібито не вона "вирішуватиме, коли зупинитися й почати серйозно говорити" з Росією про закінчення війни, а це рішення ухвалить Захід.

Він відповів на запитання про нещодавні публікації в ЗМІ щодо можливості переговорів. За словами Лаврова, "чутки - це лише чутки". Він вкотре заявив, що РФ "завжди готова" до діалогу, а в його відсутності звинуватив Захід.

Окрім того, глава МЗС РФ пригрозив, що "ті, хто відмовляється, повинні розуміти, що чим довше вони чекатимуть, тим важче буде вести переговори" і "немає жодної надії на те, що Росія буде "переможена".

Аналітики ISW нагадали, що Лавров зробив подібні заяви 15 грудня 2023 року.

"Кремль вважає, що чим довше продовжуватиметься війна, тим більше території Росія зможе окупувати, і що хід війни все більше послаблюватиме переговорну позицію України", - додали в ISW.

Російська Федерація не полишила максималістських цілей в Україні.

Диктатор Володимир Путін не зацікавлений у чесних переговорах, попри повідомлення про те, що західні офіційні особи стають прихильнішими до ідеї щодо припинення війни в Україні, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Лавров зробив нові заяви щодо війни проти України - в ISW проаналізували наміри РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі